Een vlecht van heilig gras

Een vlecht van heilig gras geeft een kijk op hoe de natuur, wetenschap en traditionele kennis ons leren respectvol met de aarde om te gaan. Auteur Robin Wall Kimmerer laat op een inspirerende en indringende wijze zien dat we ons voor ware duurzaamheid opnieuw moeten verbinden met de natuur. Ze deelt in poëtische woorden haar wetenschappelijke kennis over planten, legenden van haar inheems-Amerikaanse voorouders en persoonlijke verhalen om ons ervan bewust te maken dat we liefdevoller met onze planeet om moeten gaan. Dit boek verandert blijvend je kijk op de natuur en je relatie ermee.

Auteur

Robin Wall Kimmerer stamt af van de Potawatomi, een inheemse stam diein de Verenigde Staten leeft. Ze is botanicus en professor in bosecologie en een begenadigd verhalenverteller. Voor haar eerste boek, Gathering Moss, ontving ze de John Burroughs Medal Award for Natural History Writing. Brainding Sweetgrass is in zeventien talen vertaald.

Anderen over het boek:

‘In dit bijzondere boek komen op prachtige poëtische wijze verhalen,
rituelen, eeuwenoude kennis van de inheemse cultuur, wetenschap
en een enorme liefde voor de natuur samen. Ik heb het zo langzaam
mogelijk gelezen omdat ik niet wilde dat het afgelopen was. Dit boek
zal me nog heel lang bijblijven.’ – Romy Boomsma

‘Robin heeft een buitengewoon boek geschreven en aangetoond hoe de
feitelijke, objectieve benadering van de wetenschap verrijkt kan worden
met de eeuwenoude kennis van inheemse stammen. Ze weet de schoonheid
waar ik zoveel van hou perfect te vatten.’ – Jane Goodall

Mediakit

Speciaal voor alle boekhandelaren, pers en andere enthousiastelingen bieden we een mediakit aan met daarin een inkijkexemplaar, auteursportret en omslagen. Vergeet ons niet te taggen op op Instagram (@altamiranl) en op Facebook (Uitgeverij Altamira) zodat we je een shoutout kunnen geven.