Blog actie Vlecht van heilig gras

Duurzaam verbinden met de natuur

In Een vlecht van heilig gras laat Robin Wall Kimmerer ons op inspirerende en indringende wijze zien dat we ons voor ware duurzaamheid opnieuw moeten verbinden met de natuur. Ze deelt in poëtische woorden haar wetenschappelijke kennis over planten, legenden van haar inheems-Amerikaanse voorouders en persoonlijke verhalen om ons ervan bewust te maken dat we liefdevoller met onze planeet om moeten gaan. Als we niet langer alleen maar nemen van de aarde maar haar geschenken met respect en dankbaarheid ontvangen, kunnen we daadwerkelijk bouwen aan een duurzamere wereld.

Omslag Een vlecht van heilig gras

Prijsactie!

Robin Wall Kimmerer geeft ons in haar boek nieuwe inzichten over onze relatie met de natuur. Dit prachtige boek is nu tijdelijk is prijs verlaagd. Tot en met 30 april 2024 koop je hem voor slechts €15.

Auteur

Robin Wall Kimmerer is een Potawatomi (Inheems-Amerikaanse) plantkundige, auteur en directeur van het Center for Native Peoples and the Environment (SUNY-ESF) aan de State University of New York. Daarnaast is ze ook begenadigd verhalenverteller: ze toont op prachtige wijze hoe we duurzaam kunnen verbinden met de natuur. Voor haar eerste boek, Gathering Moss, ontving ze de John Burroughs Medal Award for Natural History Writing. Brainding Sweetgrass is in zeventien talen vertaald.

Sinds oktober 2022 is Robin Wall Kimmerer ook een MacArthur fellow! Hier lees je een prachtig artikel in de Washington Post over hoe haar boek een bestseller werd:

‘Robin Wall Kimmerer, just named the recipient of a MacArthur ‘genius grant,’ weaves Indigenous wisdom with her scientific training and says that a ‘sense of not belonging here contributes to the way we treat the land’ – Washington Post

Afbeelding Robin Wall Kimmerer

Anderen over het boek:

‘De woorden schieten mij tekort om dit meesterwerk naar behoren
aan te bevelen. Het woord dat het dichtst in de buurt komt zit in de
vertaalde titel verwerkt: heilig. Dit is heilig leesvoer.’ – Kees Klomp, activist en auteur van o.a. Thrive

‘Robin heeft een buitengewoon boek geschreven en aangetoond hoe de
feitelijke, objectieve benadering van de wetenschap verrijkt kan worden
met de eeuwenoude kennis van inheemse stammen. Ze weet de schoonheid
waar ik zoveel van hou perfect te vatten.’ – Jane Goodall

‘In dit bijzondere boek komen op prachtige poëtische wijze verhalen,
rituelen, eeuwenoude kennis van de inheemse cultuur, wetenschap
en een enorme liefde voor de natuur samen. Ik heb het zo langzaam
mogelijk gelezen omdat ik niet wilde dat het afgelopen was. Dit boek
zal me nog heel lang bijblijven.’ – Romy Boomsma

Mediakit

Speciaal voor alle boekhandelaren, pers en andere enthousiastelingen bieden we een mediakit aan met daarin een inkijkexemplaar, auteursportret en omslagen. Vergeet ons niet te taggen op op Instagram (@altamiranl) en op Facebook (Uitgeverij Altamira) zodat we je een shoutout kunnen geven.