Adine Faber-Versluis interview foto

December, 2023

Interview met Adine Faber-Versluis

Adine Faber-Versluis is financieel expert en winnaar van de Vrouw in de Media Award 2022 Friesland. Ook is ze oprichter van de Money Mind Academy. Haar missie is om 1 miljoen vrouwen te helpen financieel vrij te worden. Ze maakte vanuit die overtuiging de Money Mindset-kaartenset. Dé manier om meer te leren over jouw geldtype, je relatie met geld te verbeteren en hoe je in financiële vrijheid kunt leven. Lees hier het interview met Adine Faber-Versluis:

Wat is de Money Mind Academy en wat heeft je geïnspireerd om dit platform te beginnen?

Ik heb van huis uit een ‘gezonde’ financiële opvoeding meegekregen; altijd geleerd om eerst te sparen en dan pas uit te geven én te kijken of iets wel echt nodig is. Toch kreeg ik het tijdens de kredietcrisis op financieel vlak zwaar te verduren. Toen besefte ik me eigenlijk pas echt hoe weinig de meeste mensen leren over geld, of daarover praten. Ik had behoefte aan heldere informatie, aan kennis die ook praktisch toepasbaar was voor mij persoonlijk. Kant-en-klaar was die er niet, dus uiteindelijk ben ik die zelf gaan creëren.

Dat is de Money Mind Academy geworden; een platform waarmee ik mensen help met hun praktische geldzaken, maar óók met hun mindset rondom geld. Want geld draait eigenlijk nooit om geld alleen.

‘Wat is voor jou ‘normaal’ als het gaat om geld? En sta je er wel eens bij stil dat jouw ‘normaal’ misschien wel helemaal niet zo ‘normaal’ is?’ – Adine Faber-Versluis

Welke lezers had je voor ogen toen je deze kaartenset maakte?

Dit is echt de set waarvan ik dolblij ben dat hij er is, maar die ik tegelijkertijd heel graag 10 jaar geleden zélf al had willen hebben. Ik heb ’m gemaakt voor mensen die net als ik een verlangen hebben naar financiële vrijheid en begrijpen dat de sleutel tot overvloed bij henzelf ligt. En ook wéten dat je het niet redt met alleen de ouderwetse manier van naar geld kijken.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik écht overal vandaan. Ik ben ontzettend voorstander van praktisch; je kunt de prachtigste ideeën hebben of transformaties voelen, maar als je ze niet in de praktijk weet te brengen, helpt het je nog niet verder. Ik laat me dus bijvoorbeeld graag inspireren door verhalen uit de dagelijkse praktijk, om vervolgens te zien welke diepere laag daar nu eigenlijk onder zit.

Wat is jouw favoriete boek? En heb je een tip voor een boek dat we écht moeten lezen?

Eén favoriet boek maar? Voor bewustzijn over geld is Je geld of je leven echt een klassieker. Dat laat heel duidelijk zien dat de manier waarop je je geld uitgeeft een grotere impact op je leven heeft dan je misschien zou denken. Als je het hebt over overtuigingen, vind ik The Big Leap van Gay Hendricks een aanrader. Dat boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar, onder dezelfde titel.

Wat is volgens jou de meest achterhaalde uitspraak over financiën?

Sowieso dat het ingewikkeld is; geld is juist heel eenvoudig, maar we maken het ingewikkeld! En eentje die ik ook graag uit het boek van gezegden geschrapt zou willen hebben: dat je hard moet werken voor je geld. Alsof je alleen geld kunt verdienen als je elke dag aan het zwoegen bent en grootse offers brengt. Ik geloof juist dat je veel makkelijker geld kunt verdienen als je je talenten inzet en plezier hebt in wat je doet.

Wat is je voornaamste tip voor vrouwen die willen beginnen met grip krijgen op hun financiën?

Krijg inzicht. Je moet eerst weten wat je huidige situatie is, voor je daar verandering in kunt brengen. Je zult merken dat die stap je al een boost geeft.

Wat is je het meest bijgebleven tijdens het maken van de kaartenset?

Wat ik bijzonder vond aan dit proces is dat die diepere lagen mij ook steeds weer verrassen en dat er bij mij ook steeds weer nieuwe dingen opkomen. Dat is hier ook zo waardevol aan; het maakt niet uit waar je staat, de kaarten zullen je altijd weer nieuwe inzichten brengen, passend bij jouw situatie van dat moment. Ze gaan dus nooit vervelen!

En tot slot: Wat is de boodschap die je lezers/gebruikers van de kaartenset wil meegeven?

Ga ermee spelen. Denk niet dat je het goed of fout kunt doen, maar gebruik ze om wat meer op jezelf te vertrouwen. En kun je wel wat begeleiding gebruiken, dan vind je in het handboekje een aantal manieren om de set te gebruiken. En ga vooral DOEN. Hoewel deze set prachtig staat in je kast, gaat dat niets voor je veranderen.

Money Mind Academy op YouTube:

Meer lezen over Adine? 

Kijk op haar website moneymindacademy.nl voor meer informatie over haar bedrijf en coachingsmethode. Op spotify kun je ook luisteren naar haar podcast, the Money Mind podcast, waarin ze je alles vertelt over geld, mindset en ondernemen. Hier lees je meer over de kaartenset Money Mindset of klik hieronder om hem meteen te bestellen!